Hívj minket 9-17 óra között!

A 7 legnépszerűbb magyar online számlázó program

Tartalomjegyzék

Egyértelmű, hogy az e-számlázásé a jövő. Kényelmesebb, biztonságosabb és egyszerűbb megoldás. Azonban mindehhez ki kell választani vállalkozásunk számára a tökéletes számlázóprogramot, ehhez pedig ismerni kell a legnépszerűbb online számlázóprogramokat: ebben a cikkünkben ezeket mutatjuk be.

Azt valószínűleg már nem kell hosszasan kifejteni, miért lehet előny, ha online számlázóprogramot használunk számlázásra. Hiszen gyorsabb, könnyebben nyomon követhető, arról nem is beszélve, hogy a NAV felé hamarosan minden számlát dokumentálni kell, ami ugye online sokkal egyszerűbben megoldható. Mielőtt nekiállunk sorra venni a számlázóprogramokat, érdemes eldönteni néhány egyszerű kérdést.

Mi alapján válasszuk ki a számlázóprogramot?

Ezzel kapcsolatban 2 fontos szempontot kell megvizsgálnunk.

 • Az első kérdés az, mennyit szánunk rá. Hiszen a számlázóprogramok is pénzbe kerülnek, bár ingyenes verziók közül is választhatunk. Ez függ például a vállalkozás bevételeitől, illetve méretétől. Hiszen ha nincs szükség extra funkciókra, egy ingyenes verzió is tökéletesen működik. Sőt, sok esetben a vállalkozás növekedésével válthatunk prémium tagságra.
 • A második kérdés, amely felmerülhet ilyenkor az emberben, hogy mire is szeretnénk pontosan használni a programot. Az olyan alap funkciók, mint az áfa-kulcsok, partnerek, szolgáltatások és/vagy termékek kezelése, eltárolása mellett a fizetési határidő beállítása, számlalista, és sablonok is eléggé alapvetőnek számítanak. Ami pedig különösen fontos, és erre mindig figyelni kell, az a törvényi előírások betartása. Ugyanis az ingyenes programok nem mindig frissülnek azonnal a törvények mentén, így ezt jobban figyelemmel kell követni.

Ezek tisztázását követően persze nem árt tudni, milyen lehetőségeink vannak. Nézzük hát ezeket! (A sorrend véletlenszerű.)

Számlázz.hu – a sok igényt kielégítő

Az egyik legnagyobb online számlázóprogram. Elsőként bocsátották rendelkezésre az e-számlázási lehetőséget 2010-ben. Így mondhatni elsők voltak a piacon, és népszerűségük továbbra is töretlen, hiszen sok-sok funkcióval bővültek az évek alatt. Íme a fő szolgáltatásaik:

 • NAV biztos online adatszolgáltatás: a 2020-as évtől minden belföldi adóalany köteles számláit elérhetővé tenni a NAV számára is. Erre automatikus megoldást kínál a számlázóprogram.
 • Katásként is remek megoldás, mivel számos fontos funkció automatizálható, így akár kezdő, akár gyakorlott katás az ember, mindenben segítségére lehet a rendszer.
 • Webáruházat, vagy egyéb üzleti alkalmazást is össze lehet kapcsolni a rendszerrel. Ez hatalmas előny lehet, hisz a vevő már a vásárlást követően azonnal megkapja a számlát. Így biztosan a beérkezik a számla, és nem kell utólagosan korrigálni az esetleges hibákat.
 • Online fizetési lehetőséget is kínál, ami nagyban leegyszerűsítheti a fizetési mechanizmust.
 • Mobilra optimalizált verziója is elérhető, így bárhol és bármikor ki tudjuk állítani a számlát.

Emellett ingyenes verziója is remekül működik, és mindez korlátlan számlára érthető. Az ingyenes verzió is számos funkcióval elérhető, ezen túl többféle csomagajánlat közül lehet választani, pont olyat, ami az adott vállalkozásnak kell.

Billingo – a kezdők jó barátja

A Billingo remek választás azok számára, akik még nem ismerik a számlázóprogramok világát. Könnyen kezelhető és egyszerű felület. Ingyenes és Premium csomagjai is remekül megoldják a számlakiállítás okozta problémákat. A Premium csomaggal havi 500 db e-számla is kiállítható, a havidíj pedig annak megfelelően változik, hogy éves vagy havi előfizetést választunk-e. Sőt, további hasznos funkciókat is tartalmaz, mint:

 • a webshopos összekötés,
 • a céges logó használata,
 • az automatikusan kiállításra kerülő ismétlődő számlák,
 • a termék-, partner- és kiadás kezelés,
 • az előre beállítható automatikus értesítők küldése, stb.

Mivel könnyen kezelhető és átlatható, valamint meglehetősen kedvező csomagokat kínál, a Billingo Premium remek választásnak ígérkezik az induló vállalkozások, vagy azok számára, akik korábban még nem használtak számlázó programot.

Emellett természetesen, akárcsak a Számlázz.hu, teljesen NAV biztonságos program.

OTP Ebiz – a sokoldalú

Az OTP számlázóprogramja kiállítás után hitelesíti is a számlákat, valamint a rendszeren belül megkapják a partnerek a számlát, ha ugyanúgy OTP Ebizt használnak. Számos funkció elérhető, és természetesen 100%-ban NAV biztos:

 • partneradatok automatikus kitöltése;
 • nagyon gyors és egyszerű számlakiállítás;
 • számlák másolása;
 • fizetési felszólító küldése;
 • csatolmányküldés a számla mellé;
 • díjbekérő és előlegszámla;
 • idegennyelvű számlakiállítás;

csak, hogy néhányat említsünk.

Innvoice – a sokak által ismert

Az Innvoice-ról is biztosan hallott már az, akinek köze van a számlázáshoz. Azonban ennél a számlázóprogramnál az ingyenes változattal nem, csak a 3 előfizetés valamelyikével nyílik lehetőség az e-számlákat kiállítására. Az ára valamivel drágább, mint a többi program havidíja, azonban ezért például az alábbi lehetőségek állnak fenn:

 • vevő- és termék adatbázisok létrehozása;
 • céglogó elhelyezése a számlákon;
 • díjbekérőket készítése, stb.

Habár az InnVoice nem köthető össze webshopokkal, segít a logisztikai munkafolyamatok megkönnyítésében. A kiskereskedelmi csomagban ugyanis olyan funkciók érhetők el, mint:

 • a vonalkódos eladás,
 • a kiskereskedelmi eladói terminál,
 • raktárközi átmozgatások.

rEVOL Express – a vállalatirányító

A rEVOL Express egy meglehetősen összetett rendszer, hiszen nem csak a számlázásban lehet a segítségünkre, hanem az integrált vállalatirányítást is segíti. Ennek legnagyobb előnye, hogy a vállalat számára igazán fontos funkciókat bármikor megvásárolhatjuk, így nem csak folyamatosan bővíthetjük a funkciókat, de elég csak arra költeni, amire valóban szükség is van.

A SzámlaVarázsló és az E-számla modulok lehetővé teszik a kényelmes és gyors elektronikus számlázást, amelyeknek egyszeri díja van, melybe érdemes invesztálni, ha ezt a programot választjuk. Ezen felül egy ingyenes és három fizetős csomag is rendelkezésre áll, melyek közül kiválasztható, havi mekkora mennyiségben szeretnénk e-számlát kiállítani. A keretben foglalt számlák 30, 100 vagy 200-as limitet jelentenek, melynek átlépése után példányonként 49 forintba kerül minden egyes e-számla.

Ha pedig nem csupán egy számlázóra, hanem egy komplett szoftvercsomagra lenne szükségünk, ennek megvásárlására is lehetőség van. Mikor érdemes ezt választani? Akkor, ha egyes vállalati folyamatokat automatizálni szeretnénk, hiszen például az alábbi remek funkciók állnak rendelkezésre:

 •  házipénztár;
 •  útnyilvántartó;
 •  pénzügyi tervező;
 • üzleti analitika;
 • és adminisztráció.

Tehát ha komplexebb vállalatirányításra van szükség, ez a program nagyon jó választás lehet.

Billzone – a soktényezős

A T-Systems számlázóprogramja is számos funkciót és lehetőséget kínál. A Billzone.eu számlázó program öt csomagot rejt magában, melyek mindegyike korlátlan mennyiségű időbélyeggel hitelesített elektronikus számla kínál, még az ingyenes verzió is! Hátránya lehet, hogy a webshop összekötést csak a PLUSZ előfizetéssel kaphatjuk meg, ami természetesen havidíjas.

Ezzel viszont rengeteg olyan funkció válik elérhetővé, amivel segít a számlázás automatizációjában, ráadásul akár 30 felhasználó számára is adhatunk hozzáférést, így egy ha nagyobb vállalkozás számára keresünk számlázóprogramot, akkor jó helyen járunk.

Symbion – könnyű ellenőrzés

A Symbion nagyon könnyen kezelhető és átlátható online számlázórendszer, amivel bármikor utánkövethető a webshop forgalma, vagy ellenőrizhető néhány fontos kimutatás, de természetesen az elektronikus számlakiállításra is lehetőség nyílik. Megkönnyíti és leegyszerűsíti a napi munkavégzést, hiszen rengeteg remek funkciót tartalmaz, amelyek segítenek a cég automatizálásában.

Az éves díj céges szinten sem magas, valamint, 1250 forintos éves összegért újabb felhasználók is hozzáadhatók a rendszerhez, így ez is jó választás lehet, ha több alkalmazottat szeretnénk a folyamatokba beintegrálni. Az elektronikus számlák kiállítása azonban darabonkénti összeget jelentenek, így ez hátrányként is elkönyvelhető.

A lehetőségek tárháza tehát végtelen, hiszen rengeteg számlázóprogram közül választhatunk. Amit mindenképpen szem előtt kell tartani, az a vállalkozás jellege, az automatizációs folyamatok célja és a ráfordított költségkeret: bár a papír számlatömb éves díja is hasonló összegeket jelent, arról nem is beszélve, mennyivel könnyebb és gyorsabb az online számlázás.

Ha több információra van szükség a számlázásról, ajánljuk egy korábbi cikkünket, melyben mindent összefoglaltunk.

Ismerje meg tanácsadásainkat!

Cégalapítási tanácsadás

Segítünk, hogy cége az első pillanattól a jó úton járjon!

Komplex audit

Kíváncsi, milyen állapotban van cége könyvelése?

Adóstratégia tervezés

Hogyan spórolhat többet cége költségein?

Segítségre van szükséged?
Kovács Balázs
Regisztrált Mérlegképes Könyvelő, Adóstratégiai és Üzleti Tudatosság Tanácsadó 2003 óta könyvelő és 2007 óta a K&K Tudatos Könyvelés KFT ügyvezetője Küldetésem az Üzleti és magán életi Tudatosság népszerűsítése, célom hogy támogassam az ügyfeleinket abban, hogy egy profi és sikeres céget építsenek. Erősségem a stratégiai szemlélet és nagyon jól rá tudok érezni arra, hogy a partnereinknél milyen területeket szükséges fejleszteni ahhoz, hogy sikeresebbek legyenek. Egész életemben a tudatosságra törekedtem az életem minden területén és cégemmel is ezt képviselem.
Ezek is érdekelhetnek
Mit kell tudnod cégvezetőként az új Kiterjesztett Gyártói Felelősséggel (EPR) kapcsolatos szabályokról? A cikkben mindent megtalálsz.
A negatív emberek mindenben a rosszat látják meg, és arra fókuszálnak. Ezzel megmérgezve saját környezetüket – például a céged. Így kezeld őket hatékonyan.
Csak az Egyesült Államokban a cégvezetők 84%-a él az imposztor szindrómában. Vajon mi okozza ezt a magas százalékot? Miért küzd ennyi sikeres ember a szindróma nehézségeivel? Ha időnként úgy érzed, kevés vagy, és nem tudod megélni a sikereid, ez a cikk neked szól.