Hívj minket 9-17 óra között!

A home office előnyei és hátrányai – Mikor, kinek és hogyan érdemes bevezetni az otthoni munkavégzést?

home office
Ebben a cikkben bemutatjuk a home office minden előnyét és hátrányát, illetve utánajárunk, milyen munkák esetén érdemes ezt a munkavégzési módot választani.

Tartalomjegyzék

A home office, vagyis az otthoni munkavégzés intézménye már régóta létező fogalom, világszinten általános azonban csak 2020-ban, a Covid-19 járvány idején lett.

Ebben a cikkben bemutatjuk a home office minden előnyét és hátrányát. Megvizsgáljuk, hogy milyen körülmények között, mikor és kinek érdemes így végeznie a munkáját. Emellett pedig arra a kérdésre is keressük a választ, hogy a home office velünk marad, vagy kevésbé lesz elterjedt a jövőben?

Ha a vállalkozásod érintett a home office kapcsán, vagy csak érdekel a téma, akkor ennek a cikknek az elolvasásával sok hasznos információval gazdagodhatsz.

A home office a világjárvány előtt

Manapság szinte mindenki a pandémiával kapcsolatban kialakult egyéni és társadalmi elzárkózást látják annak okaként, hogy világszerte elterjedtté vált az otthoni munkavégzés.

Pedig korábban is jelentős volt azok száma, akik otthonról végezték a munkájukat. Sőt, ha kicsit visszautazunk az időben, igen meglepő számokat is találhatunk.

A XX. század elején, a második ipari forradalommal egy időben lett csak általánosan elterjedt munkába járás. A gyártási folyamatok átalakulása és a gyárak megjelenése természetesen megkövetelte, hogy egy hatalmas üzembe járjanak be a munkavállalók dolgozni.

home office

Korábban azonban igen jelentős volt azoknak a száma, akik otthoni munkavégzés keretein belül dolgoztak, ahogy arra rámutat Economis kutatása is.

A évezred végén is megmaradt azonban ez a fajta munkavégzés, de jóval kevesebb munkakört érintett, mint a korábbi századokban. Általában az egyéni vállalkozók és olyan szakmunkások dolgoztak így, akik otthon rendelkeztek egy műhellyel, és a megbízásaikat otthonról tudták intézni.

A home office előnyei

1. Utazási költségek megszűnnek

Az otthoni munkavégzés egyik legnagyobb előnye vitathatatlanul az, hogy a munkavállalók megspórolják a munkába való bejárás költségét.

Ez nem csak a munkavállalónak, hanem a munkáltató szempontjából is előnyös, hiszen így nem kell a visszatérítéssel foglalkozni.

A munkavállaló ráadásul nem csak az utazás költségeit, hanem az erre fordított időt is megspórolja, ami sokak számára még nagyobb jelentőséggel bír, mint a bérlet vagy a jegy megvásárlásának a kérdésköre.

dolgozó szoba

2. A munkavállaló a saját bioritmusához igazíthatja a napját

A home office lehetővé teszi a munkavállaló számára, hogy egy számára kellemesebb időben keljen fel, és kialakíthasson egy otthoni rutint, mielőtt munkához lát. Ez kifejezetten akkor lehet hasznos, ha kisgyerek is van a családban, akit így el tud vinni az óvodába illetve iskolába.

Ehhez persze az is szükséges, hogy a cég lehetővé tegye ezt. Például ha reggel 8-tól szól a munkaidő és mondjuk telefonos munkáról van szó, akkor nem opció, hogy 10-kor kezdjen a munkavállaló.

3. Erősödhet a bizalmi kapcsolat

Ha a munkáltató biztosítja a szabadságot a dolgozó számára, az pozitívan hathat a kapcsolatra. Persze csak akkor, ha a dolgozó és a vezetőség sem él ezzel vissza.

Ha a két fél között kiépül egy következetes és nyomon követhető rendszer, és egyértelműen produktív a munkavégzés, akkor kialakulhat egy olyan bizalom, ami a teljes kapcsolatot erősebbé és nyugodtabbá teheti.

Ha a munkáltató megbízik a dolgozóban, az pedig nem él vissza az otthonléttel, az mindkét fél számára gyümölcsöző lehet.

4. A munkavállaló hatékonysága nőhet

Ha az előző pont teljesül és kialakul a bizalom, akkor a munkavállaló a távmunka során kialakíthat magának otthon egy olyan beosztást, ami a számára legjobban megkönnyíti a munkavégzést.

Beiktathat kisebb szüneteket, vagy olyan körülményeket teremthet – csendes zene, kényelmesebb öltözet, stb. – amelyekre nem lenne lehetősége ha bent lenne a munkahelyén.

Ezek a körülmények rendkívüli mértékben növelhetik a hatékonyságot, így sokkal minőségibb a munkavégzés.

5. A munkáltatónak elég kisebb irodát fenntartani

A home office egyik legnagyobb előnye a munkáltató szemszögéből az, hogy mivel a munkavállalók java otthonról dolgozik, nem szükséges akkora irodát fenntartani, ahol mindenki elfér.

Ez jelentős mértékben csökkentheti a havi kiadásokat, ráadásul az így keletkező erőforrások a vállalat más területein is befektethetőek, így erősíthető például a géppark, vagy akár céges autók beszerzésére is lehet fordítani.

6. Nyugodtabb munkakörülmények

Egy munkahely kapcsán egyre több ember számára fontos tényező, hogy a légkör és a körülmények nyugodtak legyenek. Ez sajnos azonban nem teljesül minden esetben, sőt kifejezetten kevés a valóban nyugodt iroda.

Az otthoni munka során – különösen ha egyedül dolgozunk otthon – minimalizálható zavaró tényezők száma.

nyugalom

A home office hátrányai

1. Megnövekedett költségek

Home office esetén a munkavállalót terhelik az olyan költségek, mint az internetkapcsolat, a fűtés, áram, stb. biztosítása. Bár elsőre ez nem tűnhet jelentős költségnek, érdemes számításba venni ezeket.

A távmunka általában számítógépen és telefonon zajlik, eltekintve természetesen a kézműves foglalkozásoktól. Az egész napos otthoni munka során a számítógép folyamatosan fogyasztja az áramot. Bár ma már egyre alacsonyabb fogyasztású számítógépek vannak, hónapos szinten mindenképpen érezhető lesz a változás a fogyasztáson.

A fűtés ráadásul általában drágább mint az áram, így a téli hónapokban – amikor a fűtést a legtöbben lecsavarják ha nincs otthon senki – a fűtésszámla is magasabb lesz a home office alatt.

2. Bizalom hiányában a munkáltató nyomon követheti a munkavállalót

Ha nincs meg a bizalmi viszony, akkor a munkáltató több különféle módon, a megfelelő technológiai feltételek meglétével lekövetheti a munkavállalót. Ez sok feszültséget szülhet.

Vannak olyan programok, amelyek a céges laptopra telepítve figyelik a munkavállaló aktivitását. A távmunkában történő lekövetés frusztrálhatja a munkavállalót, ami igen hamar a munkaviszony megromlásához és felmondáshoz vezethet.

3. A fennakadások nehezebben orvosolhatók

Az online munkavégzés során nincs lehetőség arra, hogy egy munkatárstól vagy egy vezetőtől azonnali segítséget tudjon kérni a munkavállaló.

Ha egy munkafolyamat megakad, akkor fel kell venni a kapcsolatot online vagy telefonon egy másik emberrel, ami több időbe is kerülhet, ha éppen senki nem elérhető.

Egy irodában nagyobb eséllyel találunk segítséget, hiszen akár többedmagunkkal vagyunk így valaki jó eséllyel segítségünkre lesz.

A fennakadások telefonon való megoldása nem a legjobb módszer, ha például valamilyen informatikai problémák megoldásával foglalkozunk.

4. Nehezebb társasági életet élni

Bár a munkahely elsődlegesen nem ezt a célt szolgálja, de jó hangulatban sokkal jobban teljesítenek az emberek.

A home office esetén azonban megszűnik a folyamatos, sokszor a munkát pozitívan befolyásoló munkatársi jelenlét.

Sokan fontosnak tartják azt, hogy jó hangulatban, emberek között végezhessék a munkájukat, a home office azonban ezt a vágyat nem tudja kielégíteni, ami rengeteg ember számára kardinális.

társasági élet

5. A 24 órás rendelkezésre állás problematikája

A jó időbeosztás rendkívül fontos a sikeres home office-ban való működéshez.

Ha nem sikerül ez a munkavállalónak, akkor tovább is dolgoznia kell, és így kialakulhat benne az az érzés, hogy folyamatosan a munkáltató rendelkezésére kell állnia.

Ez persze nem valósul meg, de lehet az otthon dolgozóban kialakulhat egy ilyen megfelelési kényszer, ami hosszú távon frusztráló lehet. Ráadásul az otthoni kapcsolataira is negatív hatást gyakorolhat.

6. Könnyebben alakulhatnak ki konfliktusok

A home office további problémája, hogy a munkatársak között nincs személyes kontakt.

Az online térben nehezebben észlelik egymás metakommunikációját, így könnyebben alakulhatnak ki konfliktusok.

Ez valójában elkerülhetetlen, hiszen online nem csak a munkatársakkal, de senkivel, még a legjobb barátokkal sem lehet olyan minőségben kommunikálni mint személyesen.

Kinek éri meg otthonról dolgozni?

Értelemszerűen csak az tud otthonról dolgozni, akinek a munkáltatója ezt lehetővé teszi, illetve az önfoglalkoztatók tudnak otthonról dolgozni. De melyek azok a munkakörök és szakmák, ahol kifejezetten jól tud működni ezt a rendszer?

1. Oktatás

A home office előnyei és hátrányai az oktatásban igen jól kiütköznek. Különösen igaz volt ez az elmúlt pár évben, amikor a diákok és a tanárok is új helyzetben találták magukat.

A felnőttképzésben azonban jobban tud működni, itt ugyanis jó esetben a tanárnak nem kell foglalkoznia a fegyelmezéssel.

Az idegennyelv-oktatás és a különféle tanfolyamok jól tudnak működni otthoni munkavégzés során is.

online oktatás

2. Informatika

Az informatika és a számítástechnika területén már a járvány előtt is igen elterjedt volt a home office. Ezeket a munkákat jórészt számítógépen végzik, sé sokszor kötetlen a munkaidő, hiszen projektek és önálló munkákról van szó, amelyet nem kell folyamatosan ellenőrizni.

Az ellenőrzés és a meetingek pedig szintén online térben zajlanak.

3. Telefonos munkák

A számítástechnikához hasonlóan a telefonos munkák (ügyfélszolgálat, helpdesk) is szinte tökéletesen végezhetőek otthonról.

Itt azonban kevésbé kötetlen a munkaidő, hiszen általában meghatározott az időkeret, amit munkával kell tölteni.

Ettől a nehézségtől eltekintve maga a munkafolyamat kiválóan végezhető otthoni körülmények között is.

4. Tartalomgyártás

A tartalomgyártás, írás, grafikai munkák és hasonlók talán a legjobban otthonról végezhetők. Ezek általában kreatív munkák, amiben óriási előnyt jelenthet, ha a munkavállaló komfortosan érzi magát és ,,hazai pályán” van.

tartalomgyártás

Az otthoni munkavégzés bevezetése hogyan történjen?

A home office számos előnnyel és hátránnyal rendelkezik, de ha sikerül kiépíteni a bizalmat a munkavállaló és a munkaadó között, akkor igazán jó mód lehet a munkavégzésre.

Fontos azonban, hogy mindkét fél törekedjen legyen a problémák elkerülésében.

A munkáltató részéről az egyik legfontosabb tennivaló a megfelelő munkaeszközök biztosítása. Attól függően, hogy milyen munkáról van szó, egy számítógép/laptop illetve egy céges mobiltelefon mindenképpen szükséges.

Emellett a feleknek pontosan meg kell egyezniük a munkavégzés idejében, hogy elkerüljék az ebből fakadó kellemetlenségeket. Ha sikerül megfelelő rendszert kialakítani, azt rögzíteni is kell írásos formában, tehát módosítani kell a munkaszerződést a megbeszéltek szerint.

A home office a jövőben minden bizonnyal egyre nagyobb szerepet fog kapni. Egyre több területen fog megjelenni, így érdemes tisztában lenni az előnyeivel és a hátrányokkal, hogyha érintettek leszünk benne, tudatosan készülni tudjunk a problémák elkerülésére.

Segítségre van szükséged?
Kovács Balázs
Regisztrált Mérlegképes Könyvelő, Adóstratégiai és Üzleti Tudatosság Tanácsadó 2003 óta könyvelő és 2007 óta a K&K Tudatos Könyvelés KFT ügyvezetője Küldetésem az Üzleti és magán életi Tudatosság népszerűsítése, célom hogy támogassam az ügyfeleinket abban, hogy egy profi és sikeres céget építsenek. Erősségem a stratégiai szemlélet és nagyon jól rá tudok érezni arra, hogy a partnereinknél milyen területeket szükséges fejleszteni ahhoz, hogy sikeresebbek legyenek. Egész életemben a tudatosságra törekedtem az életem minden területén és cégemmel is ezt képviselem.
Ezek is érdekelhetnek
Mit kell tudnod cégvezetőként az új Kiterjesztett Gyártói Felelősséggel (EPR) kapcsolatos szabályokról? A cikkben mindent megtalálsz.
A negatív emberek mindenben a rosszat látják meg, és arra fókuszálnak. Ezzel megmérgezve saját környezetüket – például a céged. Így kezeld őket hatékonyan.
Csak az Egyesült Államokban a cégvezetők 84%-a él az imposztor szindrómában. Vajon mi okozza ezt a magas százalékot? Miért küzd ennyi sikeres ember a szindróma nehézségeivel? Ha időnként úgy érzed, kevés vagy, és nem tudod megélni a sikereid, ez a cikk neked szól.