Hívj minket 9-17 óra között!

Mitől ,,tudatos” a könyvelés?

Két rajzolt fejben rendszertelen és rendezett építőkockák.
Mit jelent pontosan a tudatos könyvelés? Röviden: a cég minden elemére kiterjedő üzleti tanácsadás és szolgáltatás (könyvelés, bérszámfejtés, munkatársak motivációja és fejlesztése, tervezés és személyiségfejlesztés. De nézzük meg részletesebben.

Tartalomjegyzék

Minden vállalkozás esetében kiemelten fontos a pontos, precíz könyvelés. Ez lehetővé teszi azt, hogy a vállalkozás vezetője tisztában legyen a vállalkozás pénzügyi helyzetével, így jobban tudjon tervezni, új célok kitűzésére koncentrálni. 

Ehhez azonban nem elég, hogy a könyvelés pontosan történjen. Az igazán kiemelkedő sikerek eléréséhez ennél is több kell. A tudatos könyvelés egy olyan dolog, aminek kialakításához meg kell honosítani egy különleges szemléletmódot a cég életében. 

Ebben a cikkben bemutatjuk, pontosan mi is ez a szemlélet, hogyan alakítható ki, és hogyan változtatja meg akár rövid idő alatt is a vállalat működését, és ezáltal a sikerességét. Pontosan mitől elsz ,,tudatos” egy könyvelés?

A könyvelőiroda felé támasztott elvárások (avagy a küldetés fontosságáról)

Egy könyvelőirodával szemben milyen elvárásokat szoktak támasztani az iroda ügyfelei? 

Elsősorban természetesen a precíz, pontos könyvelés az, amit egy könyveléssel foglalkozó cégtől elvárnak az ügyfelei. Ez azonban egy olyan alapvető feladat, amely lényegében a nulladik lépése egy könyvelőiroda létrehozásának.

Emellett a könyvelőirodák egyéb szolgáltatásokat is nyújthatnak ügyfeleik számára, amelyek segítségével még könnyebbé és egyszerűbbé tudják tenni az adott ügyfél munkáját.

Igazán kiemelkedő szolgáltatást azonban csak akkor lehet nyújtani, ha valamilyen küldetést fogalmaz meg a szolgáltató, amely az egész vállalkozás életét befolyásolja. 

Szüksége van tehát mindenkinek egy küldetésre.

A küldetés az, ami irányt mutat, és keretet szab a vállalat működésének. Meghatározza az élethez, a munkához és a magánélethez való hozzáállást. 

A K&K Tudatos Könyvelés hitvallása, hogy ne csak az ügyfél könyvelése legyen precíz, hanem a cég minden egyes munkatársa olyan környezetben tudjon dolgozni, amely pozitív hatást gyakorol a személyiségére, a mindennapjaira. A munka és a magánélet ugyanis nem tud egymástól függetlenül működni.

Ha egy cég működése stabil, akkor nyugodtabbak és felszabadultabbak lesznek a munkatársak is, ami azt eredményezi, hogy a produktivitás is sokkal jobb lesz. Hiszünk abban, hogy a maximumot csak úgy lehet elérni, ha a kollektíva motivált, és a munkatársak meg tudják osztani egymással szakmai és magánéleti nehézségeiket is.

A K&K Tudatos Könyvelés minden ügyfél esetében arra törekszik, hogy kialakuljon egy őszinte, konstruktív kommunikációra épülő kapcsolat, amely megkönnyíti és élvezetessé teszi az együttműködést mindkét fél számára.Könyvelő számlát néz és számológéppel számol.

Hogyan működik a tudatos együttműködés?

A K&K Tudatos Könyvelésnél mi már a kapcsolatfelvétel pillanatától arra törekszünk, hogy az együttműködés végig a tudatosság jegyében történjen. 

Minden már meglévő és új ügyfelünk esetében kiemelten fontos számunkra, hogy ne csak egy gazdasági együttműködés valósuljon meg. Célunk, hogy  egy bizalmon és szakértelmen alapuló, nyílt, őszinte kommunikációval működtetett együttműködés jöjjön létre.

És hogy pontosan hogyan jöhet létre ilyen együttműködés?

1. Helyzetfelismerés

Miután kitöltötted az ajánlatkérő űrlapunkat, mi 1-2 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot. 

Saját fejlesztésű könyvelési auditunk segítségével felmérjük, hogy a cégednek melyek a legnagyobb erősségei, illetve azt is, hogy milyen területeken érdemes fejleszteni. 

Nincs két egyforma cég, nincs két egyforma ügyfél. Mi mindenki számára teljesen egyedi, személyre szabott gazdasági megoldásokat kínálunk, legyen szó akár könyvelésről, bérszámfejtésről, cégalapításról, adózási stratégiáról. 

Az együttműködés során a közös cél, hogy a lehető legjobb stratégiát és megoldásokat tudjuk kialakítani, amely a legnagyobb mértékben megfelel számodra.

2. Tervezés

Miután létrejött a megállapodás, a tervezés során Veled együtt – és az általad bevont kompetens munkatársaiddal – megtervezzük, melyek lesznek a következő lépések, és hogy milyen célokat tűzöl ki a vállalat számára. 

Fontos, hogy a lépések sorrendje úgy legyen meghatározva, hogy a lehető leggyorsabban lásd az együttműködés eredményét. Persze ez csak úgy lehetséges, ha a lépések sorrendje szakmailag is megfelelő, így erre kifejezetten odafigyelünk a közös munka során.

3. Hátradőlhetsz

Miután túl vagyunk a tervezésen, akkor kezdődik el az a rész, amikor Neked már sokkal kevesebb dolgod akad. 

Mi pedig belevetjük magunkat a ránk bízott könyvelési és egyéb pénzügyi teendőkbe. 

Neked csak annyi a dolgod ezután, hogy az általad meghatározott rendszerességgel küldött riportjainkat átnézed, így folyamatosan nyomon tudod követni a munkánkat. Persze olyan esetekben, amikor nem vagy kihagyható a folyamatokból (aláírások, utalások, jóváhagyások), szükségünk lesz a segítségedre.  

Nő munka közben hátradől pihenni.

Miben segíthet a K&K Tudatos Könyvelés?

Számos különféle szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek. Legyen szó azonban bármilyen folyamatról, a tudatos működés alfája és omegája.

Nézzük, pontosan milyen szolgáltatásokat nyújtunk meglévő és új ügyfeleinknek.

1. Könyvelés 

A kiemelkedő könyvelés többről szól, mint az adóügyek intézéséről. 

Vannak olyan vállalkozási- és adózási formák, amelyek tulajdonképpen könyvelő nélkül is működőképesek lehetnek, viszont könyvelő nélkül sokkal könnyebb olyan hibákat elkövetni, amelyek akár végzetesek is lehetnek a vállalkozás szempontjából.

Egy jó könyvelő az adóügyek intézése mellett tanácsokkal látja el az ügyfelet. Pénzügyi, és időtakarékossági lehetőségeket mutat az ügyfélnek, így könnyebbé és eredményesebbé  téve a cég működését.

2. Bérszámfejtés

Egy cég életében rengeteg időt elvesz a bérszámfejtés, hiszen ez egy sarokköve a sikeres működésnek.

Bár a pénznél vannak fontosabb dolgok is, de egy stabil és nyugodt munkahelyi környezet elengedhetetlen feltétele az, hogy a munkatársak időben és ami még fontosabb, pontosan kapják meg a fizetésüket.

A K&K Tudatos Könyvelés a bérszámfejtés tekintetében is tudatos, következetes és precíz megoldásokat tud nyújtani, amely segítségével a bérszámfejtés nehéz feladata is lekerül a válladról.

3. NAV-ügyintézés

A NAV ellenőrzés ijesztő kifejezés, pedig akinek nincsen rejtegetni valója, annak igazából aggódnia sem kell miatta.

Meglévő ügyfeleink számára az ilyen hatósági ellenőrzések zavartalan lebonyolításában is segítséget tudunk nyújtani. 

Az ellenőrzés során munkatársunk személyesen képviseli a cégedet, illetve felkészítenek Téged vagy az általad megbízott munkatársadat is az ellenőrzésre. Így rengeteg időt tudsz megspórolni és rájössz, hogy a NAV-ellenőrzések gördülékenyek is lehetnek.

4. MATEK-analízis

A céged pénzügyeinek kontrollját minden esetben neked kell birtokolni, hiszen másképp nem tudod a maximumot kihozni belőle. 

A MATEK-analízis segítségével részletesen átvizsgáljuk vállalkozásodat, kiderítve, mely szegmensek esetén van szükség fejlesztésre, és melyek a legjobban működő területek, amelyek esetén még magasabb minőséget lehet elérni.

MATEK_analízis banner5. Többdimenziós könyvelés

Többdimenziós könyvelésre akkor lehet szükség, ha a cégeddel kapcsolatban részletesen szeretnéd látni, hogy:

  • az egyes részlegek mennyire dolgoznak hatékonyan, 
  • mekkora a bevétel típusonkénti nyereség
  • mekkora a munkatársak termelékenysége.

A többdimenziós könyvelés segít abban, hogy a lehető legtöbb oldalról lásd a céged pénzügyi és vagyoni helyzetét.

6. Cégalapítás előtti tanácsadás

Sokan ütkötnek abba a problémába, hogy céget szeretnének alapítani, de nem tudják, milyen cégformák léteznek, illetve hogy melyik lenne az ő vállalkozásuknak a legmegfelelőbb forma.

Mi abban is segítünk, hogy megtaláld a legjobb cégtípust, amivel a legtöbbet ki tudod hozni a vállalkozásodból. Ez rendkívül fontos, hiszen a különféle cégek rendkívül eltérő költségekkel járnak.

A cégalapítási tanácsadás során pedig abban is segítünk, hogy a megfelelő adózási formát is ki tudd választani a céged számára.

7. Komplex audit

A K&K Tudatos Könyvelés Komplex audit szolgáltatása két esetben is nagyszerű váalsztás lehet egy cég vagy vállalkozó számára:

  • Szeretnéd tisztán látni, hogy minden rendben van a könyveléssel és hogy a lehető legoptimálisabb formában adózik a cég.
  • Akkor is hasznos lehet, ha könyvelőváltás előtt állsz, és szeretnéd, hogy a váltás előtt minden rendezve legyen, hogy gördülékenyebb legyen a munka átadása az új könyvelőnek.

8. Adóstratégia tervezés

A megfelelő adózási forma kiválasztása csak az első lépése annak, hogy a lehető legtöbb pénzt meg tudjuk takarítani a cég működését illetően.

A jól megválasztott adózást kihasználni csak akkor lehet, ha megfelelő a cég adóstratégiája, tehát hogy a lehetőségeket a legjobb módon kihasználjátok.

Ebben is segítségedre tudunk lenni, így ha rossz a céged adózási stratégiája, vagy egyáltalán nem is rendelkezik ilyennel, akkor ez a szolgáltatás kifejezetten hasznos lehet számodra.

A legkevésbé ,,könyvelőirodás” könyvelőiroda

A legtöbb könyvelői munka más-más skilleket és megoldási kulcsokat igényel, a K&K Tudatos Könyvelésnél azonban minden folyamat esetén a legfontosabb, hogy az a tudatosság jegyében történjen.

Akármilyen szolgáltatásról is legyen szó, számunkra az a legfontosabb, hogy az ügyfeleink a lehető legnagyobb harmóniában, segítő és motiváló környezetben tudják végezni mindennapi feladataikat. Számunkra ez egy küldetés, amivel az a célunk, hogy többet adjunk annál, mint amit egy könyvelőiroda általában nyújt.

Ezért mondjuk azt, hogy mi vagyunk a legkevésbé ,,könyvelőirodás” könyvelőiroda.

Hiszen ha a munkahelyen minden rendben van, akkor a munkatársak boldogan térnek haza, és így boldogabban, nyugodtabban és tudatosabban tudják élni magánéletüket is. Ez pedig azt eredményezi, hogy másnap kipihenten, motiváltan érkeznek meg a munkahelyre, így kiemelkedően tudnak teljesíteni, ami mind az ő, mind pedig a cég életére pozitív hatást gyakorol.

Segítségre van szükséged?
Jasik Szabolcs
Ezek is érdekelhetnek
Csak az Egyesült Államokban a cégvezetők 84%-a él az imposztor szindrómában. Vajon mi okozza ezt a magas százalékot? Miért küzd ennyi sikeres ember a szindróma nehézségeivel? Ha időnként úgy érzed, kevés vagy, és nem tudod megélni a sikereid, ez a cikk neked szól.
Talán a legjobb, de mindenképp a legnépszerűbb piackutatási módszer a SWOT-analízis. Amelynek elemeit és működését ebben a cikkben mutatjuk be.