MindSetup Podcast – összes epizód (lejátszóval, linkekkel)

Ebben a folyamatosan frissülő bejegyzésben minden epizódját megtalálod a vállalkozófejlesztői podcastünknek, a MindSetupnak.

Az epizódokat egyébként megtalálod az alábbi felületeken is:

8. epizód: Áremelés – Így kommunikáld az áremelést, ügyfélvesztés nélkül

Az áremelés újra és újra visszatérő jelenség, manapság pedig pláne nem ismeretlen senki számára. De hogyan emeljünk úgy az árainkon, hogy az ne járjon az ügyfeleink és megrendelőink elvesztésével? Ebben az adásban bemutatjuk, milyen módon érdemes kommunikálni az áremelést az ügyfeleid irányába.

1. Miért van szükség áremelésre?

2. 2 fontos alapelv az áremelés kapcsán

3. A sikeres áremelés kulcsa (is) a győztes típusú gondolkodás

4. Mit ne csinálj soha áremeléskor?

Az áremelés témájában külön cikket is írtunk, ezt is érdemes elolvasnod.

 

7. epizód: Költségoptimalizálás: hogyan fektetheted be a céged pénzét a leghatékonyabban?

A pénz olyan a cégnek, mint az üzemanyag az autónak. Lehet bármilyen bivaly a motor, gyönyörű a kasztni, tapadhatnak akárhogy a kerekek, ha nincs üzemanyag, ami hajtsa az autót. 

Ezért is kiemelten fontos a költségoptimalizálás a céged eredményeinek érdekében. Ha túl gyorsan égeted az üzemanyagot, a motor leáll a célba érés előtt. Ha túl lassan, mindenki megelőz, és a versenyt is rég leintik, mire átcsorogsz a célvonalon.

Ebben az adásban a MATEK-analízis utolsó eleméről, a költségoptimalizálásról lesz szó. Kiderül, hogy érdemes költségekkel tervezni, és hogyan segítenek az átgondolt költések mielőbb célba érni.

6. epizód: Mitől függ a céged eredményessége – és hogyan javíthatod?

Ha a cég egyes részlegeinek a teljesítményét is monitorozzuk, akkor könnyebb kiszűrni a problémás területeket, így hamar változtatni lehet a kevésbé jól működő dolgokon.

Folyamatosan mérni kell az egész cég és az egyes területek eredményességét, hogy tudjuk, jól haladunk-e a kitűzött célok és a siker felé.

Tarts velünk ebben az adásban, ha érdekel, hogyan biztosíthatod a céged eredményességét!

5. epizód: Így segíti a tudatosság a vállalkozói mindennapjaid

A tudatosság a siker alapja. Ez ráadásul az üzleti és magánéletre is igaz. Csak akkor lesz rendben a céged, ha te magad is rendben vagy.

A sikeres cég alapja (a pontos pénzügyi és üzleti tervezés és hatékony munkatársak mellett) az, hogy a cégvezető minden értelemben „rendben legyen.” Tehát a sikert hozó szokások bevezétésére is nagy hangsúlyt kell fektessünk.

Erről fogunk beszélni az aktuális adásunkban.

4. epizód: Az arányosság a cég sikerének alapköve

A pénzügyi tervezés része, hogy meghatározzuk és tartjuk az ideális arányokat, mert a mérőszámok csak egymáshoz viszonyítva segítenek.

A megfelelő pénzügyi tervezés alapfeltétel, de ezen belül is az arányosság az, ami hatékonyabbá teheti a cég működését. Egy jó vezetőnek tudnia kell, milyen reális célokat tűzzön ki, illetve hogy megfelelő, arányos vállalásokat tegyen. Ennek alapjait is biztosítja neked a MATEK-analízis.

Hallgasd meg adásunkat, ha érdekel, hogyan.

3. epizód: Hogyan találd és tartsd meg, és hogyan motiváld a munkatársaid?

Podcastünk 3. adásában a munkatársaké a főszerep. Megfelelő szaktudású és motiváltságú munkatársak nélkül ugyanis folyamatos tűzoltás és egy helyben toporgás várható.

Fontos, hogy minden pozícióban az arra legmegfelelőbb ember dolgozzon, és minden munkatárs proaktív és motivált legyen. Tehát tudnod kell, milyen megtérüléssel és hatékonysággal dolgoznak a munkatársaid – és mit tehetsz, hogy javítsd a teljesítményüket.

Erről beszélgetünk ebben a podcastben.

2. epizód: A te cégedben rendben van a MATEK? (Mi az a MATEK-analízis, és miért van szükséged rá?)

Folytonos tűzoltás helyett következetes, kiszámítható cégfejlődés. Megtaláljuk, hol folyik el a pénzed megtérülés nélkül, majd az erőforrások hatékonyabb elosztásával és kihasználásával visszaadjuk a kezedbe a kontrollt a céged és pénzügyeid felett. Röviden erről szól a MATEK-analízis.

A MATEK egy moziakszó, amely a céged sikerességének 5 alapköveét takarja:

– Munkatársak

– Arányosság

– Tudatosság

– Eredményesség

– Költségoptimalizálás

Ebben az adásban bemutatjuk a koncepciót, és kifejtjük az egyes elemekkel kapcsolatos fontosabb tudnivalókat. A következő 5 epizódban pedig részletesen is kibontjuk a MATEK-analízis elemeit.

1. epizód: Az üzleti tudatosság fontosságáról (avagy a siker valódi titka)

A vállalkozásfejlesztés nélkülözhetetlen eleme a vállalkozófejlesztés. Mert a hangzatos sikerreceptek hosszú távon nem fognak működni a vállalkozó nélkül. Ezért fontos, hogy tudatosak legyünk – az üzletben és a magánéletben egyaránt. De hogyan érhető ez el? És hogyan segíthet ebben a MindSetup podcast és a K&K Tudatos Könyvelés?